+40 784 40 90 20
Ne găsiţi şi pe:

Split TVA se va aplica firmelor aflate în insolvență, faliment, celor cu datorii în plata TVA și companiilor de stat

  • Home
  • Noutati
  • Contabilitate
  • Split TVA se va aplica firmelor aflate în insolvență, faliment, celor cu datorii în plata TVA și companiilor de stat

Split TVA se va aplica firmelor aflate în insolvență, faliment, celor cu datorii în plata TVA și companiilor de stat

Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul Mihai Tudose i-a asigurat pe reprezentanții Uniunii Naționale a Patronatului Român (UNPR), cu care s-a întâlnit luni, 16 octombrie, că măsura split TVA va fi modificată și flexibilizată în dezbaterile din Parlament, în concordanță cu propunerile rezultate din discuțiile cu reprezentanții mediului de afaceri. Astfel, colectarea defalcată a TVA nu se va mai aplica pentru toate firmele începând cu 2018, ci doar pentru cele aflate în insolvență, faliment, cele care înregistrează datorii în plata TVA și companiile cu capital de stat.

"Vom veni în scurt timp cu o nouă formă a colectării defalcate a TVA, care va răspunde solicitărilor formulate în această perioadă de reprezentanții mediului de afaceri", a spus Tudose.

Potrivit Guvernului, reprezentanții UNPR au salutat decizia Guvernului de a amenda mecanismul de colectare diferențiată a TVA. Totodată, au precizat că trecerea contribuțiilor sociale de la angajator la angajat reprezintă, din punctul lor de vedere, o oportunitate care nu va afecta venitul net al salariaților.

Premierul și reprezentanții UNPR au agreat un mecanism de colaborare periodic, în cadrul căruia să fie propuse și analizate măsuri pentru îmbunătățirea relației statului cu mediul de afaceri, stimularea încadrarii în muncă și a competitivității, reducerea birocrației, inclusiv în sensul creșterii gradului de absorbție a fondurilor europene de către mediul privat, promovarea firmelor românești pe piețele externe.

La întâlnirea de luni de la Palatul Victoria au mai participat vicepremierul Marcel Ciolacu, secretarul de stat din MFP, Daniela Pescaru, consilierii de stat ai premierului Ramona Lohan, Gabriel Andreescu și Felix Rache, precum și specialiști în fiscalitate.

Sursa: Hotnews.ro

Partajați pagina:

Categorii de noutăți: Juridic Contabilitate Printuri Online Comunicare Finanțare


Comentarii

ConsultanțăFirme.ro
Newsletter

Pentru informații care contează.